Site Overlay

Werken in de horeca is een absolute aanrader

Wat mij betreft is werken in de horeca een absolute aanrader. Het is zoveel meer dan werk alleen. Je leert wat hard werken is, hoe het is om onder druk te werken en je zult bovendien merken dat je sociale vaardigheden zich enorm ontwikkelen.

Een droom

Zelf had ik als klein kind al de droom om een eigen café te hebben. Natuurlijk denk je dan alleen maar aan het romantische gedeelte. Er komt echter veel meer bij kijken, maar ik ben zo trots dat het toch gelukt is. 

Veel haken en ogen

Er is natuurlijk ontzettend veel waar rekening mee gehouden moet worden als je een horecaonderneming wilt openen. Zeker als je geen ervaring hebt in het bedrijfsleven kun je het overzicht makkelijk verliezen. Zoals bij de start van elke onderneming is het zaak om de dingen goed op een rijtje te zetten. Zodoende voorkom je dat je de belangrijke dingen over het hoofd ziet. Bovendien zorgt het voor rust in je hoofd en voorkom je stress.

Een aantal aspecten die je op een rijtje moet hebben:

  • Bepaal het kapitaal dat je tot je beschikking hebt
  • Zorg voor een sterk bedrijfsplan
  • Bepaal je doelgroep
  • Zorg voor een goede locatie

Personeel

Als je eenmaal de zaken voor elkaar hebt zul je opzoek moeten naar het juiste personeel. Het geschikte personeel vinden is niet makkelijk. Het is uiteindelijk toch aftasten en soms de gok wagen in de hoop dat de werknemer aan de verwachtingen voldoet. Soms zul je merken dat het personeel kwaliteiten ontbeerd, zoals bijvoorbeeld werken onder druk of klantvriendelijkheid. Mijn tip is om deze werknemers niet te snel op te geven. In de meeste gevallen zit er wel degelijk potentie in en zal het er met de tijd uitkomen. 

Diploma’s

Afgezien van de kwaliteit van het personeel is het ook belangrijk om te weten welke diploma’s jij en je personeel in bezit moeten hebben om te werken in de horeca. Eén van die belangrijke diploma’s die je in het bezit moet hebben is het diploma Sociale Hygiëne. Deze opleiding hebben een aantal van mijn personeelseden en ik online gedaan bij Picabia opleidingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *