Wat is sous vide koken?

Sous vide

Iedereen staat wel eens in de keuken en heeft zijn eigen doen en laten. De een vindt het lekker om alles te roerbakken waar de ander liever alles gescheiden houdt. Ook vlees kun je op verschillende manieren bereiden. Zo kun je er voor kiezen om vlees lekker te braden in een pan zodat je ook een lekker knapperig korstje krijgt waar de andere het vlees misschien liever op een grill legt. Het voordeel van een grill is wel dat je er vrijwel geen olie voor nodig hebt. Sommige mensen kiezen er voor om vlees te koken. Dit zie je niet vaak maar op deze manier komt er helemaal geen vet aan te pas. Wanneer je vlees op een hele andere manier wilt bereiden kun je dit doen door middel van sous vide koken. Dit is een manier van vlees, maar ook vele andere dingen, bereiden op een slome maar zeer lekkere manier. Je stopt het vlees dan in een soort plastic zakje en zuigt deze vacuüm. Je plaatst het vlees met plastic en al in warm water. Niet in kokend water. Je zorgt ervoor dat het water een constante temperatuur heeft waardoor het vlees langzaam kan garen. Sous vide is een Franse term wat letterlijk betekent onder vacuüm.

Sous vide

Wat kun je allemaal in plastic bereiden?

Als je gaat kijken naar wat je allemaal op de sous vide manier kunt maken zijn de optie eigenlijk eindeloos. Zoals net al is genoemd kun je dus vlees op deze manier bereiden, maar ook kip en vis. Sterker nog, je zorgt er voor dat niks verloren gaat. Je zult op deze manieren alle voedingsstoffen behouden, maar ook alle smaken en bovendien zal het vlees ook heerlijk mals zijn. Dat is wat je wilt natuurlijk. Ook kun je groente en fruit op deze manier bereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *