Wat is een beter bbq merk: Outdoorchef of Yakiniku?

Hoewel het echte barbecue seizoen nog even op zich laat wachten, kan je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen. Want wat is er nu fijner dan gezellig buiten in de tuin of op het balkon barbecueën? Het is slim om je nu alvast te verdiepen in de verschillende soorten barbecues, voordat het mooie weer er aan komt en iedereen tegelijk deze aankoop probeert te doen. In dit artikel vergelijken we twee grote barbecue merken met elkaar: Outdoorchef en Yakiniku.

 

Outdoorchef

Outdoorchef is een Zwitsers bedrijf dat al dertig jaar lang alles rondom barbecues produceert. Ze doen alles om ervoor te zorgen dat je met hun producten de ultieme barbecue-ervaring kunt opdoen. Outdoorchef heeft verschillende soorten barbecues. Zo kun je kiezen voor een houtskool-, gas- of elektrische barbecue. Kwaliteit en comfort staan bij dit merk centraal en je kunt er dus vanuit gaat dat je een goede aankoop doet wanneer je shopt bij Outdoorchef.

Hoewel je natuurlijk kunt gaan voor een eenvoudige, reguliere barbecue, verkoopt dit merk ook barbecues die voorzien zijn van een Double Gourmet System. Dit zorgt ervoor dat je etenswaren op verschillende temperaturen tegelijkertijd kunt bereiden. Handig voor als niet iedereen in jouw familie of vriendengroep vlees eet! Je kunt er namelijk ook pizza’s in bakken. Een andere luxe optie is een gaskogelbarbecue. Deze modellen hebben een ingebouwd systeem, waarmee je de hitteverdeling kunt omzetten. Kort gezegd kun je hiermee op twee verschillende manieren grillen. Een ander voordeel van dit model is dat je veel minder last hebt van rookvorming.

 

Yakiniku

Dit is een Japans merk, maar de accessoires zijn in Nederland gemaakt. De Yakiniku barbecue is een kamado barbecue. Dit is een Japans type barbecue, waarbij je de toevoer van de zuurstof zelf kunt regelen. Dit is handig, omdat je daardoor de temperatuur heel nauwkeurig kunt bepalen. Het grote voordeel van kamado’s is dat je er veel meer mee kunt dan alleen vlees grillen. Het is goed te gebruiken voor het bakken van pizza of brood, waarbij het toch de rokerige grillsmaak krijgt.

De komado barbecues van Yakiniku hebben een extra dikke keramiek laag, waardoor het de hitte goed vasthoudt. Het houtskool verbruik is daardoor veel lager dan bij open barbecues. Een ander voordeel hiervan is dat het bijzonder goed bestand is tegen temperatuurschommelingen en weersomstandigheden. Ook de asschaal van Yakiniku komado’s zijn anders dan die van andere merken. Deze loopt namelijk breed uit, waardoor hij meer as kwijt kan.

Uiteindelijk is het ene merk niet per se beter dan het andere; het is afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent en waar je de barbecue het meest voor zult gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *