Waar kan je dadels kopen?

dadels kopen

Dadels zijn súper lekker én ook nog eens gezond! Zo zijn dadels rijk aan mineralen (kalium, mangaan en magnesium) en vitaminen (A, B en C). Daarnaast zijn dadels een goede bron van vezels. Dadels zijn zowel gedroogd als vers te verkrijgen, met en zonder pit. In Nederland worden gedroogde dadels het meest verkocht. Deze dadels zijn zoet en plakkerig, een ideale snoepvervanger! De verse dadels zijn iets minder bekend en ook iets minder zoet. Om deze gezonde lekkernijen te bemachtigen hoef je gelukkig niet veel moeite te doen. Tegenwoordig zijn dadels namelijk overal te koop. Wij hebben alvast 4 suggesties voor je op een rij gezet.

dadels kopen

1. Dadels kopen op de markt

Dat dadels razend populair zijn is ook te zien op de markt. Hier vind je dadels in verschillende soorten en maten. De gevulde dadels zijn favoriet! Denk hierbij aan dadels gevuld met roomkaas en omwikkeld met spek of dadels gevuld met MonChou en walnoot.

2. Dadels kopen in de supermarkt

Gedroogde dadels zijn het hele jaar door te verkrijgen in de supermarkt. Dadels uit de supermarkt zijn vaak goedkoper en hierdoor goed te gebruiken in recepten. Van een dadel-noten cake tot dadel-banaanmuffins. Yummie!

3. Dadels uit de toko

De meeste toko’s die we kennen zijn Aziatisch of Chinees. In deze toko’s zijn diverse producten te vinden, waaronder dadels! De dadels van de toko zijn lekkerder dan die uit de supermarkt en vaak ook los te koop.

4. Online dadels kopen

Geen zin om de deur uit te gaan maar wel trek in dadels? Geen probleem! Ook online zijn deze lekkernijen uitgebreid te koop via verschillende websites. Zo koop je bij basboernoten.nl je dadels in diverse soorten en maten. De Medjoul dadels zijn één van de populairste dadelsoorten in Nederland en zijn ook bij Bas Boer Noten te koop. Deze dadels zijn groter en verser dan de dadels uit de supermarkt. Ze worden ook wel de koning van de dadels genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *