Top 4 whisky’s die je geproefd moet hebben!

whisky's

De dagen worden weer korter, de avonden langer en kouder. We moeten eraan geloven: de winter komt er weer aan. Gelukkig brengen de koudere avonden ook een fijne mogelijkheid tot whisky avonden: in je eentje, met je geliefde, of met je vrienden. Benieuwd welke whisky’s er op zo’n avond nou echt niet kunnen ontbreken? Wij zetten 4 whisky’s die je echt geproefd moet hebben voor je op een rij. 

Whisky die je geproefd moet hebben 1: Rye whisky 

Rye whisky wordt gemaakt met rogge en is voornamelijk geproduceerd in Amerika en Canada. Wel is er wat verschil tussen de rye whisky die in deze landen wordt geproduceerd; in Amerika moet de whisky minstens 51% rogge bevatten, terwijl dat in Canada veel minder kan zijn. De rye whisky is geen aanrader voor de beginner, want hij staat namelijk bekend om zijn sterke, kruidige smaak met zeer bittere afdronk. We raden je dus zeker aan om deze soort whisky eens te proeven.  

Whisky die je geproefd moet hebben 2: Japanse whisky 

‘Japan’ is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het woord whisky. Toch wordt Japanse whisky steeds populairder, en met goede reden. De smaak van Japanse whisky wordt beschreven als licht, zacht en mild, en dat maakt deze whisky de ideale keuze voor mensen die (nog) niet vaak whisky drinken. Zeker een whisky om te proberen, dus. 

Whisky die je geproefd moet hebben 3: Bourbon whisky

Bourbon whisky is een nieuwere soort whisky die wordt gemaakt in Amerika. Komt het niet uit Amerika? Dan is het per definitie geen bourbon whisky. Naast zijn Amerikaanse roots heeft deze whisky nog een ander kenmerk, en dat is namelijk dat deze voor minstens 51% is gemaakt van mais. Door deze mais heeft de whisky een zoetere smaak dan de meeste andere whisky’s, wat hem erg uniek maakt. Echt een whisky die je echt geproefd moet hebben, dus. 

Whisky die je geproefd moet hebben 4: Blended whisky

Hoewel single malt whisky vaak wordt gezien als de absolute top, wordt blended whisky veel vaker gedronken. En dat is ook niet gek, want blended whisky’s zijn vaak veel soepeler en lichter dan single malt whisky’s. Perfect als je dus niet houdt van een te zware afdronk.

Met deze 4 whisky’s weet je zeker dat je een heerlijke avond tegemoet gaat. Wil je niet op een lege maag drinken of je gasten nog meer lekkers aanbieden? Bekijk dan ook heerlijke gerechten die passen bij whisky