Tips voor het goed opvoeden van je puppy

Na lang overleggen met je familieleden is het eindelijk zover! Jullie hebben besloten om een puppy te kopen. Je hebt hier natuurlijk heel veel zin in en je kan niet wachten tot hij komt. De eerste speeltjes en kauwstaaf voor je puppy zijn al gekocht. Maar hoe voed je een puppy nou goed op? In deze blog geven wij je tips die je zullen helpen bij het opvoeden van je puppy.  Direct gezonde hondensnacks kopen? Kijk dan op www.awarepetproducts.nl.

Gun hem tijd bij zijn moeder

We snappen dat je jouw puppy zo snel mogelijk in huis wilt hebben maar dit is niet de beste keuze. De puppy zal minimaal 8 weken bij zijn of haar moeder moeten blijven. De puppy heeft in zijn eerste weken namelijk echt aandacht en liefde nodig van de moeder. In deze 8 weken leert de puppy vaardigheden van zijn moeder die echt noodzakelijk zijn. Het is fijn als de puppy over deze vaardigheden beschikt als hij bij jullie in huis komt.

Geef hem een warm ontvangst

Het is belangrijk dat je puppy zich thuis gaat voelen bij jullie in huis. De eerste dagen zullen voor de puppy erg spannend zijn. Een warm welkom is daarom erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de eerste dagen niet al te veel bezoek neemt zodat de pup aan jullie kan wennen.

Zorg voor sociaal contact

Het is goed om je puppy kennis te laten maken met sociale interacties. Neem je puppy dus vaak mee naar buiten zodat die kennis kan maken met andere honden en mensen. Zo voorkom je dat hij in de toekomst agressief gedrag vertoont tegen vreemde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *