Tips voor een weekendje Kampen

Weekendje Kampen

Wil jij binnenkort een weekendje naar Kampen? Dan zul jij vast en zeker genieten van deze prachtige Hanzestad. Want in Kampen is genoeg te beleven en te bezichtigen. Ben je op zoek naar leuke tips om alles uit jouw bezoekje aan Kampen te halen? Lees dan onderstaande tips goed door en ga op verkenning. Wij wensen je alvast veel plezier tijdens het weekendje weg!

Overnacht in een mooi hotel

Ben je op zoek naar een mooi hotel in Kampen? Hotel van Dijk ligt in het centrum van Kampen aan de IJsselkade. Door hier te overnachten heb je een mooi uitzicht op de IJssel. Hier kun je genieten van de mooie boten die langs komen varen. Maar dat is nog niet alles, want alle bezienswaardigheden liggen bovendien op loopafstand. Ideaal dus om de stad te verkennen. Geniet van een heerlijk ontbijt in de ochtend en verken de stad.

Struin door het oude stadscentrum

Kampen is een oude Hanzestad gelegen aan de benedenloop van de IJssel. Hierdoor kun je in Kampen genieten van prachtige zeer oude gebouwen. Struin door de straten van de ommuurde stadsvesting en geniet! Sommige gebouwen dateren nog uit de 14e eeuw. Hu je van zeer oude gebouwen? Dan is Kampen uitermate geschikt!

Breng een bezoek aan de Cellebroederspoort

Bij een bezoek aan Kampen, kan je natuurlijk niet om de Cellebroederspoort heen. Dit is een van de drie overgebleven Kamper stadspoorten die overgebleven zijn. De toren kenmerkt zich door twee grote torens met spits, stadswapen en veel ornamenten. Een echte aanrader voor wie van architectuur en cultuur houdt.

Huur een boot en vaar over de IJssel

Doordat Kampen ligt aan de benedenloop van de IJssel is het de ideale plek om een boot te huren. Maar dat niet alleen. Het IJsselmeer en het Keteldiep zijn ook goed bereikbaar per boot vanuit Kampen. Bij mooi weer kun je een bootje huren en genieten van de uitzichten. Neem een lekker hapje en drankje mee, gezelligheid gegarandeerd! Tip: meer in tussentijd aan de kade aan en drink en geniet van een lekkere lunch!

Ga winkelen in de winkelstraat

Ben jij dol op winkelen? Ook dan kun jij je hart ophalen in Kampen. Kampen kent een lange winkelstraat met enkele zijstraten waar leuke boetiekjes zijn gevestigd. Uiteraard zijn ook de grote winkelketens vertegenwoordigd. Heb je trek gekregen na een dag shoppen, ga dan lekker uit eten bij een restaurant in Kampen. Bij Heer & Meester geniet jij van de lekkerste gerechten!