Tips om meer groente te eten

Groente thuisfruit.nl

Groentes zijn een bron van vitamines, vezels, eiwitten en mineralen. Daarnaast zijn ze ook calorie- en koolhydraatarm én zorgen ze voor een mooie huid. Maar hoe zorg je er nou voor dat je voldoende groente op een dag eet?

Groente Thuisfruit.nl

Eet minimaal 250 gram groente per dag

Het advies is om iedere dag minimaal 250 gram groenten te eten. Als je het lastig vindt om deze hoeveelheid groente in één keer te eten, kun je het ook verspreiden over de hele dag. Denk bijvoorbeeld aan een groente omelet of smoothie als ontbijt, een gevulde wrap of salade als lunch en natuurlijk snackgroenten (met dipsaus) als tussendoortje!

Hoe je groenten als tussendoortje eet

Of je het belangrijk vindt om gezond te eten, graag wilt afvallen of snackgroenten gewoon lekker vindt; deze groenten kun je perfect als tussendoortje eten!

  1. Komkommer: meer water dan groente en dus top als je wilt afvallen. 
  2. Tomaat: met name cherrytomaatjes hebben meer smaak en zijn goed als snack te eten. 
  3. Wortel: tegenwoordig verkopen veel supermarkten snackworteltjes. Mocht je die te duur vinden, hak dan gewoon wat bospenen in stukjes. Et voilà!
  4. Paprika: een knapperige snackgroente met veel smaak. Snij de rauwe paprika in reepjes en je bent klaar!

Om het nog aantrekkelijker te maken, kun je de groenten dippen in een zelfgemaakte saus. Let wel op, de dips uit de supermarkt bevatten over het algemeen veel suiker en zitten boordevol vet. Maak je dipsaus daarom het liefst zelf. Yoghurt en kwark zijn altijd een goede basis voor dips en bevatten een stuk minder calorieën dan bijvoorbeeld mayonaise of roomkaas. 

Eet verschillende soorten groentes

Zoals gezegd bevatten groenten veel voedingsstoffen. Maar de ene groente is de andere niet, waardoor de hoeveelheden voedingsstoffen erg kunnen verschillen. Sommige leveren bijvoorbeeld extra veel vezels of vitaminen en andere zijn weer echte eiwitbommetjes. Het is daarom belangrijk om te variëren met groentesoorten, zodat je een breed palet aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Zoek je een groenteboer die bij jouw in de regio bezorgd? Bij Thuisfruit.nl vind je een ruim assortiment aan verse groenten.