Minder vergaderen, meer resultaat

Binnen bedrijven denken we vaak maar dat we elke dag moeten vergaderen om de boel draaiende te houden binnen het bedrijf. Er zijn zelfs een aantal bedrijven die in de ochtend en middag een stand up doen om zaken te bespreken. Naar onze mening compleet overbodig, tenzij het korte projecten zijn die ook nog eens erg ingewikkeld zijn. Maar zolang dit niet het geval is en iedereen weet wat hij of zij moet doen kun je een vergadering maar beter slim inzetten. 

De spanningsboog

Door elke dag te vergaderen zorg je ervoor dat een vergadering er maar bij hoort en niet interessanter is dan je dagelijkse werkzaamheden. Je zult deze vergadering dus veel meer onvoorbereid in gaan dan wanneer je één keer in de zoveel tijd een vergadering hebt. Daarbij is een vergadering niet zo spannend meer en is het moeilijker om je aandacht erbij te houden als dit te vaak gegeven wordt.

Tijd beter benutten

Soms wordt een vergadering maar gegeven puur om het maar even te geven en iedereen erbij te betrekken. Terwijl dit soms helemaal niet nodig is. Het is in dit geval makkelijker om even naar de juiste persoon te gaan en hen te melden wat er speelt. De rest hoeft in dit geval niet bij de vergadering te zijn en kan zijn tijd beter benutten door daadwerkelijk bezig te zijn met zijn of haar werkzaamheden. 

Een goede locatie

Wanneer er dan een vergadering is, kun je deze maar beter goed uitpakken. Door echt naar een vergaderlocatie in Zwolle te gaan bij bijvoorbeeld Blij Zwolle laat je aan iedereen zien dat het een serieuze vergadering is met serieuze punten. Je werknemers zullen hierdoor eerder bereid zijn zich voor te bereiden en de aandacht er goed bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *