Je terras goed laten lopen, hoe doe je dat?

Heb je een terras? Dan wil je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk loopt. Je wilt zoveel mogelijk omzet halen, zodat je er goed van kunt leven. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder vind je een aantal tips om je terras beter te laten lopen.

Zorg voor een goede service

Uiteraard dien je je klanten te voorzien van een zo goed mogelijke service. Zorg ervoor dat ze zo snel mogelijk kunnen bestellen. Niets is irritanter dan een terras waar je eerst een half uur  moet wachten, voor je je drankje kunt bestellen. Waarna je vervolgens nog een uur wacht tot je bestelling er ook daadwerkelijk is. Zorg dus voor voldoende personeel.

Bekwaam personeel

Naast dat je genoeg personeel nodig hebt, is het natuurlijk ook van belang dat je personeel bekwaam is. Zorg ervoor dat ze de klanten met een lach begroeten en dat het contact positief blijft. Je wilt de klanten een goed gevoel geven, zodat ze tevreden zijn over je restaurant of bar en vaker terug willen komen. Zoek je personeel hierop uit en ga het gesprek met ze aan wanneer hun gedrag afwijkt van jouw eisen.

De sfeer op het terras

Ook de sfeer op het terras is natuurlijk erg belangrijk. Richt het terras op een leuke, sfeervolle manier in. Niet alleen de tafels en stoelen zijn hierbij van belang, maar ook bijvoorbeeld de vloer. Wat dacht je van mooie keramische tegels op het terras? Je vindt hier meer informatie over dit onderwerp. Ook decoratie is leuk als het aankomt op het inrichten van je terras. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke vaasjes of bloempotjes op tafel, maar ook aan een mooi gordijn of rolluik voor het raam. 

Maak van je terras een plek waar mensen graag willen zijn, zodat ze het naar hun zin hebben en vaker terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *