Horeca lokaal is het ‘nieuwe normaal’

dadels kopen

Bestel jij wel eens online iets te eten? Vast wel. Zeker in tijden van Corona was er immers weinig andere keuze. Zelf koken of online bestellen. Kleine lokale ondernemers werden extra hard getroffen door alle maatregelen en restricties. Ze hebben nog steeds de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. Gelukkig levert corona ook positieve ideeën op. Zo werd onlangs, Ikbestelhorecalokaal.nl  opgericht. Een uniek concept dat zowel de lokale horeca ondernemers als de klanten voordelen biedt. Als klant kun je eten bestellen via de webshop van een lokale ondernemer. Als ondernemer wordt je in staat gesteld om tegen zeer gunstige tarieven je klantenbestand flink uit te breiden. Hieronder lees je hoe alles precies werkt.

Het mes snijdt aan twee kanten

Wanneer je als klant een bezoek brengt aan de nieuwe website wordt je als eerste gevraagd om je adres in te typen. Op basis van het ingetypte adres wordt vervolgens een lijst gegenereerd met alle lokale horeca ondernemers die zijn aangesloten bij het platform. Zij bereiden de heerlijkste maaltijden die je vervolgens thuis kunt laten bezorgen of desgewenst zelf ophalen. Betalen voor de maaltijd doe je eenvoudig online en direct via de webshop van de lokale ondernemer. Op deze manier creëren we een enorm aanbod van diverse heerlijke maaltijden. Van Spaanse tapas tot Chinese rijsttafel en van friet met biefstuk tot een overheerlijke vismaaltijd van je favoriete visrestaurant. Doordat alleen lokale ondernemers worden getoond in de lijst steun je ook direct de lokale horeca in jouw regio. Het platform wordt opgestart in Den Haag en omliggende gemeenten. Het is uiteraard de bedoeling om het zo snel mogelijk uit te breiden naar alle provincies van Nederland. Ook wordt er gewerkt aan een handige app zodat je Ikbestelhorecalokaal.nl altijd en overal eenvoudig kunt bereiken.

De voordelen voor de lokale horeca

De voordelen als klant hebben we hierboven al beschreven. Ook de lokale horeca heeft heel wat voordelen wanneer ze zich aansluiten bij het platform. Zij kunnen zich tegen zeer interessante tarieven aansluiten en zo hun  online klantenbestand flink uitbreiden. Eten bestellen via de webshop van een lokale ondernemer is gedurende corona immers enorm gegroeid omdat eerst de horeca volledig werd gesloten en later werd heropend met vaak zware restricties schakelden veel ondernemers over op online verkoop via een eigen webshop. Door aan het sluiten op het platform is de kans dat nieuwe klanten hun webshop vinden significant verbeterd en kunnen zij dus hun klantenkring eenvoudig uitbreiden zonder extreem hoge advertentiekosten. Bijkomend voordeel is dat alle bestellingen direct via hun eigen webshop worden afgerekend zonder bijkomende commissies. Elke ondernemer kan aangeven tot hoe laat de keuken geopend is en of er een mogelijkheid bestaat om thuis te bezorgen. Zo kunnen klanten snel een keuze bepalen en direct online afrekenen. De ondernemer zelf is verantwoordelijk voor eventuele klachten van klanten.De afhandeling van deze klachten behoort niet tot de taken van het ikbestelhorecalokaal.nl. Als ondernemer zit je nooit vast aan een contract en betaal je enkel aantrekkelijk lage advertentiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *