Hoe organiseer je een Halloweenfeest?

De zomer loopt op z’n einde en dat betekent dat we de herfst weer ingaan. Dé tijd voor een Themafeest . Zoals bijvoorbeeld het bekende Halloweenfeest. In Nederland is deze viering steeds meer in opkoming. Samen gruwelen en plezier maken. In deze blog vertel ik je hoe je een tof themafeest zoals Halloween organiseert. Lees je mee?

Oog voor de regels

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de regels op deze feesten in acht genomen worden. Dat betekent onder anderen dat er voldoende afstand moet kunnen worden gehouden tussen de gasten en dat er überhaupt maar een beperkt aantal gasten is toegestaan in huiselijke kring. Lees deze maatregelen aandachtig door voordat je aan de voorbereiding begint zodat je goed op de hoogte bent en niet voor vervelende verassingen komt te staan. Samen staan we sneller aan de andere kant van deze gekke tijd.

Aankleding zet de toon

Een themafeest is niet compleet zonder gepaste aankleding. Hiermee bedoel ik zowel de aankleding van mensen als van de ruimte. Het zet namelijk de toon en maakt dat iedereen zich in de gekozen sfeer waant. Veel decoraties kan je online bestellen bijvoorbeeld bij fundustry.nl. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het huis te versieren met nep spinnenwebben, pompoenen en bewegende vleermuizen. Trek je tofste kostuum uit de kast en je gasten zullen griezelend binnenkomen en weggaan.

Beestachtige versnaperingen

Geen enkel feest is geslaagd als er geen hapjes en drankjes aanwezig zijn. Wanneer iedereen een eigen glas heeft, voorkom je dat men per ongeluk uit elkaars beker drinkt en zo houd je het indirecte contact met elkaar ook tot een minimum. Op internet vind je de leukste hapjes om te maken helemaal in de Halloweenstijl. Van cup cakes tot worstenbroodjes en zelfs drankjes die helemaal zwart van kleur zijn, kunnen geserveerd worden als je het recept even doorleest. Ook leuk om samen met wat vrienden of vriendinnen te doen de middag voor het feest begint. De voorbereiding is immers het halve werk en dat geldt ook voor de voorpret.

De leukste activiteiten

En die activiteiten kan je ook in je feest betrekken. Zo kun je een pompoen wedstrijd houden en zie je welke van je vrienden het meest creatief is. Of ga langs de deuren, houd wel voldoende afstand en doe (als je die nog niet draagt) een masker op. Ook zijn er in Nederland altijd een aantal pretparken die dagen in dit thema organiseert. Ook daar zijn extra maatregelen genomen, zo hoef jij alleen op jezelf te letten en kan je toch met je vrienden op stap in Halloweensfeer.