Geniet van een lekker stuk vlees op je barbecue!

Een barbecue is niet volledig zonder een lekker stukje vlees. De klassieke stukken vlees die altijd terug komen op een barbecue zijn kip en misschien ook wel worst. Toch zijn er nog heel wat andere soorten vlees die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen. Twee daarvan zijn spareribs en bavette. 

Spareribs

De kans bestaat dat spareribs wel op je lijstje staan als je naar de winkel gaat om barbecuevlees te kopen. Is dit niet het geval, dan is het zeker een aanrader voor de volgende keer. Spareribs zijn de ribben van een varken. Je kan het op verschillende manier bereiden, maar het wordt het meest bereid op een barbecue. Ideaal wordt het bereid op een temperatuur lager dan 100 graden. Kies je voor een hogere temperatuur, dan loop je het risico dat het vocht dat de spareribs zo sappig maakt, verdampt. Daardoor kunnen ze heel droog worden. 

Een bekende manier om ze te bereiden is de 3-2-1 methode. Dit houdt in dat het vlees eerst drie uur op de barbecue moet gegaard worden. Daarna twee uur ingepakt in aluminiumfolie op de barbecue om nadien nog een uur verder te garen zonder folie. Het duurt dus wel erg lang om spareribs te bereiden, maar je hoeft er natuurlijk niet te blijven bij staan. Bovendien vergeet je het lange wachten, zodra je het vlees proeft. 

Bavette

De naam bavette zegt je misschien minder iets, maar ook dit is tegenwoordig een heel populair stuk vlees voor op de barbecue. Bavette is de rand vlees uit de flank van het rund. Doordat het vlees uit een stuk van het rund komt dat heel veel beweging heeft gekregen, is het mager vlees. Al doet dit niets af van de smaak van het vlees. Net zoals de spareribs kan ook de bavette op verschillende manieren bereid worden. Doordat het mager en plat is, kan het perfect gebruikt worden in een rollade. 

Een bavette is ook niet helemaal hetzelfde als een gewone biefstuk. Het is iets steviger en is vrij plat en lang van structuur. Je kan de bavette wel gewoon op dezelfde manier bereiden als een gewoon stuk biefstuk. 

Belangrijk bij een bavette is de manier van aansnijden. Het vlees heeft een lange draad en je moet  het haaks op de draad aansnijden. Anders verliest het vlees zijn vorm en zijn smaak. Het vlees op de juiste manier snijden is dus essentieel voor de bereiding ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *