Fan van wijnproeverijen? Meld je aan voor een online proeverij!

Online wijnproeverij

De coronapandemie maakt op het moment van schrijven nog steeds veel dingen moeilijk of onmogelijk realiseerbaar. Frustrerend genoeg gaat het dan vaak zelfs om activiteiten die je voorheen gedachteloos deed. Een van de activiteiten die nu even geen doorgang kunnen vinden is een wijnproeverij. Maar gelukkig zijn er organisatoren van proeverijen die daar in al hun vindingrijkheid iets op gevonden hebben. Zij hebben gezorgd dat je een online wijnproeverij kunt bijwonen. Voor zo’n proeverij kun je je alleen aanmelden, al is het misschien leuker om dit met een groep vrienden of familieleden te doen. Na aanmelding worden de wijnen bij je thuisbezorgd. Vervolgens log je in op het afgesproken moment en volg je de proeverij digitaal. Je ziet dan alle deelnemers op een apart scherm. Dit is misschien iets minder leuk dan het altijd was, maar toch is het een stuk beter dan helemaal niets! 

Online wijnproeverij

Haal bijpassende kazen in huis

Het zou kunnen dat de organisator van de proeverij uitstekend bij wijn passende hapjes levert, maar even goed kun je natuurlijk zelf zorgen dat je iets in huis hebt. Welnu, als er iets is dat goed bij wijn past, dan is het wel kaas. Probeer op tijd te achterhalen welke wijnen geproefd gaan worden, dan kun je nog uitvogelen welke kazen hier het best bij passen.

Andere goede toevoegingen aan wijn

Kaas past weliswaar fantastisch bij wijn, maar het zou te ver gaan om te zeggen dat andere etenswaren of snacks daarmee gelijk ongeschikt zijn. Als je bijvoorbeeld ziet dat er een of eerdere rode wijnen worden geproefd, dan kun je ook eens een stukje pure chocolade erbij proberen. Walnoten gaan ook goed samen met rode wijn. Bij (milde) witte wijnen passen noten dan weer goed (bijvoorbeeld cashewnoten). Ook olijven gaan heel goed samen met bepaalde wijnsoorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *