Site Overlay

Eetpatroon aanpassen? Raadpleeg een diëtist!

Misschien sta je er niet zo vaak bij stil, maar lang niet iedereen heeft een gezond eetpatroon. En voeding heeft een enorme invloed op je gezondheid! Genoeg reden dus om eens kritisch naar je eetpatroon en eetgedrag te kijken. Wil je blijvende veranderingen in je eetgewoontes realiseren? Dan is het aan te raden eens een diëtist in Amsterdam te bezoeken. Met de adviezen die je van zo’n deskundige krijgt wordt de kans een stuk groter dat je daadwerkelijk op lange termijn je leefstijl verbetert. Met alle positieve gezondheidsgevolgen van dien! Je voeding aanpassen kan overigens om verschillende redenen. Hieronder lees je er meer over.

dietist amsterdam

Aankomen of afvallen

De meeste mensen volgen een dieet omdat ze willen afvallen. Logisch, want staat aan de basis van vele gezondheidskwalen. Een diëtist werkt samen met jou aan een blijvende verandering van je eetpatroon en eetgedrag. Dus geen tijdelijk dieet, maar een gezondere leefstijl voor altijd. Dit is veel gezonder dan snel en veel afvallen, omdat je gewicht er af blijft als je stap voor stap je gewoontes verandert. Ook mensen die willen aankomen hebben belang bij het aanpassen van hun eetgedrag en eetptaroon. Belangrijk als je onder je ideale lichaamsgewicht zit. Ook dan geeft de diëtist geen dieet maar werkt samen met jou aan het veranderen van je leefstijl. Zo kom je op een gezonder gewicht en behoudt je dit gezonde gewicht ook (want je hebt immers je gedrag veranderd).

dietist amsterdam

Going vegan!

We kunnen er de laatste tijd niet meer omheen: een veganistische levensstijl wordt steeds populairder. Dit is gunstig voor het milieu en tegen het dierenleed. Ook je gezondheid vaart er wel bij, want overmatig gebruik van vlees- en zuivelproducten brengen gezondheids nadelen met zich mee. Plantaardige producten zoals groente, fruit, noten, zaden en peulvruchten leveren juist heel veel gezonde stoffen en hebben een positief effect op je gezondheid. Denk je erover na om vegan te gaan leven? Ga dan wel zorgvuldig te werk. Door vlees en zuivel weg te laten mis je een aantal essentiële voedingsstoffen. Raadpleeg dus zeker eens een diëtist en laat je informeren over hoe je alle belangrijke stoffen binnenkrijgt!