Een dagje Zwolle?

Dagje Zwolle

Ga jij een dagje naar Zwolle? Dan maak je een zeer goede keuze! Met de eeuwenoude stadspoorten en de gezellige grachten is Zwolle namelijk één van de mooiste steden in Nederland. Ga jij winkelen in Zwolle? Dan kom je niet bedrogen uit. Met een enorme diversiteit aan (kleding) winkels, gezellige restaurants en bezienswaardigheden kom jij de dag wel door. Aan het eind van de dag nog lekker uit eten in Zwolle? Ook dan is de keuze reuze! Maar niet alleen shoppen maakt Zwolle leuk. Wij geven je enkele tips oms te bezoeken.

Peperbus

De Peperbus is waar Zwolle bekend om staat. Vanaf afstand is de toren al te zien. Wil jij de toren beklimmen en over de stad heen kijken?

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie; een begrip bij iedereen in de omgeving Zwolle. Je vindt op de benedenverdieping een omvangrijke keuze uit de eigen collectie beeldende kunst, van de late middeleeuwen tot nu. Op de bovenverdieping vind je regelmatig nieuwe, wisselende exposities. Houd je niet van kunst? Dan is alleen het pand al de moeite waard! Geloof ons maar.

De stadspoorten en stadsmuren

De stadspoorten en stadsmuren staan voor de stad Zwolle. Onder andere de Sassenpoort is een stadspoort die werd gebouwd eind 14de / begin 15e eeuw als onderdeel van de stad verdedigingswerken. De Sassenpoort behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten en is zeker het bezoeken waard als je in Zwolle bent. Ontdek Zwolle! Zwolle is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of via de snelweg A28.