De zes schoenentrends van zomer 2020!

Nu de zomer in volle glorie aan het schijnen is, hebben kledingstukken zoals jurkjes, shorts, hot pants en rokken de kledingkast plaatsgemaakt voor hun zwaardere tegenpolen die we in de winter in onze kast vinden. En onder al die mooie korte, fleurige en zomerse kledingstukken hoort natuurlijk een mooie zomer schoen. Tijd om ons weer te verdiepen in schoenen trends voor deze zomer.

Ben jij klaar om te ontdekken welke nieuwe trends dit seizoen brengt op het gebied van schoenen? Yes, ik ook! Telkens als ik mijn instagram feed door scroll, word ik geconfronteerd met nieuwe schoenen van influencers. Ik krijg ze niet meer uit mijn hoofd, dus het is tijd om mijn bevindingen met jullie te delen.

Er zijn mij in totaal zeven dingen opgevallen. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat het dé mode trends van dit seizoen of  van dit jaar worden. Maar mocht dat wel zo zijn, is dit je kans om een early adopter te zijn!

1. Sportieve sandalen

Hiking en trekking, maar dan in stijl. Met haar rubberen zolen lopen sandalen voor dames niet alleen heerlijk, maar dankzij opvallende printjes, zoals 3D bloem effecten of een croc effect, springen ze fantastisch in het oog!

2. Retro sneaker

Hulde voor deze mode trend. Deze schoen bevestigd dat comfort niet mag ontbreken in onze kledingkast. De throwback sneaker is des choen van het jaar. Draag  met hoge sokken en een atletische legging, gecombineerd met een jurk met een kekke print.

3. Comfy slides

Wist je dat Birckenstocks hun oorsprong vinden in het jaar 1774? Nog steeds zijn ze een van de meest trendy schoenen van het seizoen, evenals soortgelijke instappers zoals Gabor schoenen, en natuurlijk extreem comfortabel. Draag er luchtige, wijde broeken of jurken bij.

4. Minimale muiltjes

Soms gaat stijl wel boven comfort. Dat is het geval met de minimale muiltjes. Smalle muiltjes met een hoekige beëindiging in neutrale tinten zijn de echte backbone van iedere zomerlook. Draag ze om je jeans te highlighten, of als opvallend accent onder je badpak.

5. Chunky platforms

Terug naar de zomers in de jaren ’90! Hoe dikker de zool, hoe beter. De zogenaamde flatforms mogen niet in je kledingkast ontbreken, en ook deze schoenen lopen heerlijk.

6. De hippe slipper

Flip-flops, thongs, of gewoon slippers. Het maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn hier en ze zijn happening. Met een wijde wikkel en lederen finish geven ze je zomerse look een nette en moderne touch.

Een ding is zeker: deze zomer is comfort de trend!