De verschillende soorten Griekse wijn

De verschillende soorten Griekse wijn omvatten wijnen van superieure kwaliteit, wijnen met appellation van gecontroleerde oorsprong en enkele bekende wijnen die vaak worden geconsumeerd door de lokale bevolking. Wijnen van superieure kwaliteit zijn meestal droge tafelwijnen, terwijl die met appellation zoete dessertwijnen zijn. Hoewel wijnen met appellatie bekend zijn en vaak worden geëxporteerd, worden lokale bewoners meestal gevonden die genieten van eenvoudigere, meer gebruikelijke wijnen zoals de Retsina.

Zoete dessertwijn

Griekse wijnen met appellation vormen de zoete dessertwijnen die in Griekenland worden geproduceerd. De productie van elk van deze wijnen moet plaatsvinden in een zeer specifieke regio van Griekenland. De druiven moeten in dat gebied worden geteeld en de productie van de wijn zelf moet volgens specifieke richtlijnen volgen. Deze strikte specificaties geven Griekse wijnen van elke appellatie een unieke en onderscheidende smaak. Deze zoete wijnen zijn meestal lichtere wijnen, zoals een witte of roze wijn, en komen soms in mousserende of stille versies. 

Rode wijn

Als een Griekse wijn een appellation van superieure kwaliteit heeft, is de wijn meestal een droge tafelwijn en is deze meestal rood. Deze wijnen moeten ook strikte specificaties volgen en zeer specifieke druiven uit bepaalde gebieden gebruiken. Griekse wijnen met een benaming van beide soorten kunnen ook worden beschreven door bepaalde kenmerken van de wijn, zoals droog of halfdroog, zoet of halfzoet, evenals door hun kleur. De appellatie van een wijn, samen met zijn beschrijvende kenmerken, geeft consumenten een goed idee van hoe de smaak van de wijn eruit zal zien.

Retsina wijn

Misschien wel de meest bekende van deze veel voorkomende wijnen is retsina, die wordt gemaakt als wit of rosé en vaak wordt geserveerd als de wijn van keuze in lokale restaurants. 

Bron: Griekishop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *