Site Overlay

De 4 leukste hotspots om te brunchen midden in de natuur

In de Paasperiode wordt het weer steeds beter en is het leuk om buiten te gaan eten. Het is nog leuker om dat midden in de natuur te doen met een heerlijke brunch. Een brunch is de combinatie tussen het ontbijt en de lunch. Voor lekkernijen die met Pasen te maken hebben, zijn Paasgeschenken een echte aanrader. Een voorbeeld van een paaslekkernij die niet mag ontbreken bij een brunch zijn natuurlijk paaseitjes.  Neem alle ingrediënten voor de brunch mee op pad en maak er een heerlijke brunch van, omgeven door de prachtige natuur.

1. Veluwe

De Veluwe is een van de bekendste en grootste natuurgebieden van Nederland. Dit natuurgebied ligt verspreid over meerdere provincies in Nederland. Op de Veluwe staan overwegend bomen, een prima plekje om een heerlijke brunch te organiseren. De Veluwe is onderverdeeld in verschillende gebieden, zo heb je de Hoge Veluwe en de Veluwezoom.

2. Biesbosch

Het Nationaal Park De Biesbosch is een natuur en recreatiegebied met heel veel water. Huur een bootje en ga varen over de rivieren, sloten en kreken. De boot kan de perfecte plek zijn voor een uitgebreide brunch! Ook als je niet zo gek bent van water kun je in De Biesbosch terecht. Er zijn heel veel plekjes om lekker te brunchen in de natuur. Er zijn vele diersoorten te vinden in dit park, zoals zeehonden, herten en bevers.

3. Groene Hart

Het Groene Hart is een Nationaal Landschap in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Het natuurgebied is gelegen in de Randstad, maar in dit gebied is het relatief dunbevolkt. Het Groene Hart ligt tussen alle grote steden in de Randstad. In het gebied liggen middelgrote steden, zoals Hilversum en Gouda. Het veenweide gebied is een ideale plek voor een picknick. Via het Groene Hartpad kun je 192 kilometer wandelen of fietsen tussen de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

4. Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn een van de meest ongerepte natuurgebieden van Europa. Het gebied is onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland. De Oostvaardersplassen is een echt vogelgebied. Ook zoogdieren wisten het nieuwe natuurgebied te vinden. Met de wandelroutes en dieren is dit natuurgebied goed geschikt om heerlijk te brunchen in de natuur.

Een groot deel van het gebied is afgesloten voor publiek, zodat de natuur hier zonder gestoord te worden rustig zijn gang kan gaan. Het gedeelte wat wel toegankelijk is kun je te voet bereiken via de wandelroutes. Er staan een aantal kijkhutten op deze route om de dieren goed te kunnen spotten. Je kunt bijvoorbeeld de Grote Vijf spotten, oftewel de ree, het edelhert, het wilde zwijn, de zeehond en de bever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *