Bier bestellen: dit zijn de lekkerste biersoorten

drinken bier

Wil jij graag bier bestellen? Natuurlijk kun je kiezen voor een van de standaard biersoorten, maar het is ook leuk om eens speciaalbier te kiezen. Welke soorten speciaalbier zijn nu eigenlijk het lekkerst? In dit artikel lees je hier meer over.

blonde bieren

Faro bier

Faro bier heeft een speciale zoetzure smaak, omdat het bier gemengd wordt met kandijsuiker. Het werd voor het eerst gemaakt in de zestiende eeuw, maar in de negentiende eeuw was dit bier er vrijwel niet meer. Dit kwam doordat de kwaliteit was afgenomen, maar inmiddels is dit weer verbetert! Faro bier is dan ook weer erg populair.

Rookbier

Waarschijnlijk verraadt de naam het al een beetje: rookbier is bier met een speciale rooksmaak. Dit komt doordat er bij het brouwen gerookte mout aan dit bier wordt toegevoegd. Helaas wordt rookbier wel steeds minder goed verkrijgbaar. Dit komt doordat er tegenwoordig een tekort is aan gerookte mout.

fresh cold beer

Quadrupel

De Dubbel en Tripel bieren uit België zijn erg populair. Waarschijnlijk heb je deze ook wel eens geprobeerd. Maar ken je ook het broertje van dit bier? Quadrupel bier is misschien iets minder bekend, maar minstens net zo lekker! Het is nog net iets zwaarder en het heeft een redelijke bittere smaak. Ook ligt het alcoholpercentage van quadrupel bier wat hoger, omdat het gebrouwen wordt met meer graan.

Nu je alles weet over de verschillende soorten bieren, weet je bij het bier bestellen welke bier je moet kiezen.