Een bar kopen kan een vrij spannend proces zijn. Niet alleen omdat een bar een veel bepalend onderdeel in uw restaurant of bar is, maar ook vanwege de soms toch wel flinke investering die gedaan moet worden. Kiest u voor een grote, lange brede bar van mahoniehout dan wil de prijs significant hoger liggen dan bij een bar van bijvoorbeeld grenenhout. Maar dan heeft u natuurlijk ook wat. Mits goed onderhouden kan een bar een leven lang mee gaan. De bar dient tegen een stootje te kunnen dus wordt er doorgaans gebruik gemaakt van hardhout. Een goede impregnatie of een sterke wax zorgt ervoor dat de bar ook tegen vocht kan, wat bij een bar uiteraard belangrijk is.

Verschillende onderdelen los aanschaffen

Wilt u een bar kopen maar heeft u wellicht wat minder budget, dan is het mogelijk om een enkel een voorbar aan te schaffen. De bovengenoemde opties zijn namelijk de complete set met een voorbar en een achterbar. In de achterbar kunnen flessen op de planken worden gezet en de achterbar is doorgaans voorzien van een spiegel om meer diepte te creëren. Maar zonder deze achterbar kunt u ook een mooie sfeer neerzetten. Bij enkel een voorbar heeft u in principe alles wat u nodig heeft: meerdere plekken om met uw vrienden plaats te nemen, een ruimte achter de bar om iedereen te kunnen bedienen en kastjes in de voorbar om alles in op te bergen.

Verschillende stijlen

De stijl die u kiest zorgt ook nog voor een verschil in de prijs. Want denkt u bijvoorbeeld van de rijk versierde queenbars of empire bars. De extra stijlelementen, zoals de uitgesneden elementen aan de voorkant, kunnen voor een prijsverhoging zorgen. Bij bars zoals een huisbar zijn de elementen minder uitgebreid en dit zal ook opvallen aan de prijs.

Verdiept u dus eens in alle wensen en eisen die u aan een bar stelt en vraag rond bij verkopers wat het beste bij u past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *