3 redenen waarom jij meer avocado’s moet eten

Houd jij van lekker en gezond eten, maar heb jij nog nooit een avocado gehad? Dan adviseren wij je om snel eens een avocado op te halen bij de lokale markt, supermarkt of groenteboer. De vrucht is namelijk niet alleen erg lekker, het zit ook bomvol met gezonde voedingsstoffen. Vitaminen, magnesium, kalium, zink, ijzer, je vindt het allemaal terug in deze groene vrucht. Het mooie aan de avocado is dat je het ook kunt verwerken in allerlei gerechten, dus het eten van het avocado wordt nooit saai. In dit artikel gaan wij in op 3 verschillende redenen waarom jij meer avocado’s moet eten. 

Avocado’s zijn gezond

We hebben het er al even over gehad: de avocado zit vol met gezonde voedingsstoffen. Het eten van voeding dat vol zit met gezonde voedingsstoffen ondersteund de functionaliteiten van het lichaam en verkleint de kans op ziekten: zoals hartziekten of beroertes. In het geval van de avocado is de vrucht goed voor je bloedsuikerspiegel, cholesterol, gezichtsvermogen en zelfs je huid! Genoeg redenen dus om eens een avocado op je broodje of door je salade te doen. Overigens zit de avocado vol met gezonde vetten, het zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt. Na het eten van een avocado zul je dus niet direct weer de behoefte hebben om te gaan snacken. 

Je kunt de pit van de avocado planten!

Na het eten van de avocado kun je alsnog plezier hebben van de vrucht, je kunt namelijk de pit van de avocado planten. Super leuk natuurlijk! Volg het onderstaande stappenplan om een avocado plant in je woning te hebben. 

  • Verwijder de pit uit de avocado. 
  • Stop de pit in een glas of een bakje met water en laat deze een paar uren in het water zitten. Na een paar uur haal je de pit eruit en vervolgens kun je gemakkelijk de donkere vlies van de pit afhalen. 
  • Wikkel de pit vervolgens in wc-papier en besprenkel het met een klein beetje water. Zorg niet dat het te nat wordt, anders beschimmeld het. Dus zorg voor een klein beetje vochtigheid en doe dit vervolgens in een luchtdicht zakje. 
  • Controleer dagelijks even of de pit ontkiemt. Is de pit ontkiemt? Zet de pit dan op een klein potje met water, zorg dat de pit er niet helemaal inzet, maar een beetje boven het water hangt. Er groeit dan vanzelf een worteltje uit die in het water komt te hangen en uit de bovenkant groeit het plantje.
  • Als de plant het potje ontgroeid is kun je het eenvoudig verpotten naar een grotere bloempot. Zorg in ieder geval dat de plant altijd genoeg ruimte heeft om te groeien. 

Je kunt veel variëren met de avocado 

Zoals we al zeiden kun je veel variëren met de avocado. Er zijn talloze gerechten waar je de vrucht in kunt verwerken, zoals: salades, wraps, toasts, stamppotten en nog vele andere gerechten. De vrucht heeft een nootachtige en smeuïge smaak. Je kunt de avocado rauw eten, maar je kunt het ook opbakken. Zorg er wel voor dat je de avocado niet te lang bakt, anders verliest het iets van zijn smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *