21 Birthday dinner organiseren: 5 Tips

Word jij binnenkort 21 jaar? Hopelijk zijn de maatregelen iets versoepeld en kun je jouw verjaardag vieren met vrienden. Vanaf je 21e mag je officieel, overal ter wereld legaal alcohol drinken en clubben. Als dat geen reden voor een feestje is… Traditioneel wordt deze verjaardag in Amerika groots gevierd met een 21 Birthday dinner. Ook onder Nederlandse studenten is het 21 diner inmiddels razend populair. Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken bij de organisatie van zo’n diner op je verjaardag? Wij geven je 5 tips voor een geslaagde 21 Birthday dinner!

Tip 1: Stel een luxe 21 Birthday dinner menu samen

Het 21 Birthday dinner is dé kans om eens lekker uit te pakken met eten. Nodig je beste vrienden uit en zorg voor een luxe menu met meerdere gangen. Als jarige mag jij natuurlijk kiezen wat er op het menu staat. Heb je altijd al eens iets chics of geks willen eten? Dit is het moment om dat ene gerecht op tafel te zetten!

Tip 2: Kijk je ouders, broer of zus lief aan

Dit is een belangrijke 21 Birthday dinner tip als jij tijdens het diner bij je bezoek aan tafel wilt zitten in plaats van de hele tijd in de keuken te hoeven staan. Kijk je ouders, broer of zus lief aan en vraag hen om hulp bij het bereiden en serveren van jouw gangenmaaltijd. Laat jezelf in de watten leggen, je wordt maar één keer 21!

Tip 3: Denk ook aan het drankmenu!

Dit is niet voor niets de verjaardag waarop je voor het eerst overal ter wereld alcohol mag drinken! Ook al kon je in Nederland al langer legaal drinken; het is leuk om hier symbolisch toch aandacht aan te besteden. Doe dit op een stijlvolle manier, bijvoorbeeld door champagne cocktails te serveren als aperitief of door een wijnmenu samen te stellen bij het eten. 

Tip 4: Bedenk een thema voor je 21 Birthday dinner

Een leuke tip is om een thema te bedenken voor je 21 Birthday dinner. Dit zorgt meteen voor een rode draad die je tijdens de hele avond kunt doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een avond in het teken van een bepaald land, werelddeel of jaargetal. Of pak uit door het organiseren van feest met het thema ‘goud’.

Tip 5: Je 21 Birthday dinner aankleden met versiering

Het is leuk om je 21 Birthday dinner in je ouderlijk huis te geven. Zo kunnen al je vrienden zien waar je bent opgegroeid. De keuken of huiskamer moet natuurlijk wel een beetje worden versierd. Gebruik je thema ter inspiratie voor de versiering en de feestartikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *